3D Archery Ravens z. s.

Co je to vlastně 3D lukostřelba?

Původním záměrem soutěží byla simulace a trénink lovu s lukem a proto nejčastějšími účastníky byli lovci. Dnes se soutěží účastní mnoho střelců, kteří nikdy nebyli lovci a soutěží čistě

ze sportovních pohnutek. Střílí se na gumové makety zvířat ve volné přírodě a střelec nezná vzdálenost, na kterou střílí.

Lukostřelecký oddíl v Ústí nad Labem vznikl při rozhovoru dvou kamarádů, kteří chtěli nějak zastřešit nadšené lukostřelce na severu Čech, kde se tomuto sportu nikdo nevěnoval.

Po porodních bolestech v roce 2019 vzniká sportovní spolek. Původní plán počítal, že v klubu bude 10 až 15 členů a že si budeme předávat zkušenosti a společně se zúčastňovat závodů Českého poháru.

Dnes má klub 40 členů a asi to děláme dobře, protože máme lukostřelce z Ústí nad Labem a blízkého okolí, České Lípy, Roudnice n/L, ale i z Klášterce nad Ohří.

3D Archery Ravens se rychle zabydlel v ČP (Český pohár) a ostatní kluby České republiky velice rychle začali respektovat náš klub. V prvním roce působení v ČP jsme si připsali dvě zlaté medaile. V letošním roce se 4 střelci zúčastnili MS v Maďarsku a ani tady se neztratili a bojovali až do konce.

Našim cílem je posunout lukostřelbu i v našem kraji na vyšší úroveň. Reprezentovat klub v ČR i v zahraničí. Chceme být lepší než naši soupeři, musíme trénovat, dál se rozvíjet a pořádat závody v Ústí nad Labem.

Timto děkujeme Nadaci ČEZ za finanční podporu v hodnotě 30.000 Kč, kterou použijeme na nákup 3D terčů.

3D Archery Ravens z. s.

rrem